Utilități Publice

Dorești să verifici respectarea traseelor prestabilite?
Cum se realizează comunicarea dintre dispecerat și șofer?
Ce metode folosești pentru a reduce consumul de combustibil?

Responsabilitate

Indiferent de domeniul în care activează compania ta de utilități publice, eficiența managementului flotei se reflectă în rapiditatea cu care acționezi pentru a rezolva problemele din teren. Comunicarea dintre șoferi și dispecerat, împărțirea sarcinilor sau a vehiculelor în subflote, verificarea rutelor și a consumului de combustibil sunt doar câteva dintre aspectele pe care trebuie să le ai sub control dacă vrei să îți desfășori activitatea cu succes.

MANAGEMENTUL FLOTEI

Cum te poate ajuta SafeFleet să gestionezi flota?

Comunicarea bidirecțională cu șoferul

SafeFleet asigură comunicarea bidirecțională cu șoferul prin intermediul aplicației SafeChat. În acest fel poți transmite sarcini sau mesaje din partea dispeceratului prin care să anunți schimbări ale traseului sau ale destinației. Șoferii pot răspunde direct mesajelor din partea dispecerilor folosind aplicația instalată pe smartphone.
comunicare dispecerat sofer - SafeConnect

Monitorizarea comportamentului șoferului

Consumul de carburant este puternic influențat de comportamentul șoferilor. Prin intermediul SafeFleet Portal poți urmări dacă șoferul are un stil de condus agresiv și poți să iei măsuri care duc la scăderea cheltuielilor privind carburantul. Cu aplicația SafeFleet poți urmări accelerările sau frânările bruște, tamponările, depășirea limitelor de viteză și staționările nejustificate cu motorul pornit.
Călătoriile în interes personal
Lipsa delimitării călătoriilor poate aduce mari costuri cu combustibilul asociate vehiculelor flotei. Cu ajutorul SafeFleet poți seta direct în aplicație un program de lucru sau poți oferi șoferului posibilitatea de a marca călătoriile de serviciu și pe cele personale. Funcția Geofence îți oferă un plus de control prin urmărirea perimetrului în care șoferul se deplasează.

Autentificarea șoferilor

Cu ajutorul cheii de tip iButton, SafeFleet te ajută să stabilești care sunt șoferii autorizați pentru accesul la anumite vehicule sau utilaje și să îi identifici la fiecare utilizare a unui vehicul. Această funcționalitate este extrem de utilă în situația în care același vehicul sau utilaj este utilizat de mai mulți șoferi.

Monitorizarea vehiculelor

Monitorizarea consumului de combustibil
Furtul de combustibil din rezervoare este sursă importantă de costuri neprevăzute, care îți pot da peste cap bugetul stabilit. SafeFleet îți permite să urmărești consumul de combustibil integrând în aplicație diverse metode: prin sonda digitală și prin citirea datelor prin FMS, pe baza alimentărilor, prin estimarea consumului, prin importul alimentarilor de la plin la plin sau prin înregistrarea timpilor de funcționare a motorului.

Împărțirea în subflote

Monitorizarea unui număr mare de vehicule devine mai ușoară cu SafeFleet Portal. Aplicația îți oferă posibilitatea de a urmări în detaliu vehiculele și de a forma subflote în funcție de teritoriul pe care își desfășoară activitatea sau în funcție de departamentele companiei.

Stabilirea și monitorizarea traseelor

SafeFleet Portal permite crearea de trasee prestabilite, care pot fi folosite ca și funcție Geofence pe regiuni de interes. Raportul Verificare Trasee îți oferă o imagine completă a rutei parcurse de vehicul. Vizitele POI este un raport de activitate generat de SafeFleet, cu ajutorul căruia ai confirmarea că s-au efectuat vizitele necesare la punctele de interes. Acest raport îți arată momentul și durata staționării la punctele de interes.

Alerte Geofence

Funcționalitatea Geofence este utilă firmelor de utilități publice pentru setarea unui perimetru de utilizare, cum ar fi un cartier al orașului sau o porțiune a unui drum. Odată stabilit acest perimetru, vei fi notificat prin alerte SMS de fiecare dată când un vehicul al flotei depășește perimetrul interzis. Geofence ajută si la monitorizarea activității vehiculelor într-o zonă anume, raportul Activitate in ROI oferind informatii despre duratele de condus si de stationare si despre distantele parcurse, evenimentele si calatoriile din acea regiune de interes.
Senzori pentru usi
SafeFleet asigură monitorizarea activității șoferilor și prin senzorii atașați ușilor vehiculelor flotei, de la cele utilizate de companiile de transport public, la cele de salubritate. Cu ajutorul senzorilor, SafeFleet îți permite să analizezi dacă deschiderea ușilor s-a facut la fiecare punct de interes.

Integrarea API

SafeFleet Portal permite integrarea API cu alte aplicații custom pe care le utilizezi deja, in care vei primi datele transmise de aplicația noastră. De exemplu, unele companii folosesc această funcționalitate pentru transmiterea poziției curente către o aplicație externă.

CLIENȚI

O parte din clienții SafeFleet

Companii din domeniul utilităților publice care folosesc soluțiile SafeFleet.