Transport & Logistică​

Vehiculele transportă mărfurile în siguranță?
Cum urmărești comportamentul șoferilor în trafic?
Metodele tale de reducere a consumului de combustibil dau rezultate?

Responsabilitate

Ca administrator al unei flote auto din domeniul transporturilor și logisticii, ai de gestionat resurse multiple, de la alocarea camioanelor pentru fiecare rută în parte, la eficientizarea transportului de marfă. Orice oră suplimentară nejustificată, furtul de carburant sau chiar furtul camioanelor se traduc în costuri importante, care afectează bugetul alocat flotei.

MANAGEMENTUL FLOTEI

Cum te poate ajuta SafeFleet să gestionezi flota?

Monitorizarea consumului de combustibil la camioane​

Furtul de combustibil din rezervoarele camioanelor de capacitate de sute de litri este o sursă importantă de costuri neprevăzute, care îți pot da peste cap bugetul stabilit. SafeFleet îți permite să urmărești consumul de combustibil al camionului integrând în aplicație trei metode precise: prin sondă digitală, prin citirea datelor prin FMS și prin importul alimentărilor de la plin la plin. Cu ajutorul funcționalităților aplicației vei putea determina cum a avut loc consumul de combustibil pentru fiecare vehicul în parte.

Monitorizarea comportamentului șoferilor

Profile de risc asociate șoferilor

Condusul agresiv influentează puternic consumul de combustibil, dar duce și la cheltuieli cu amenzile din cauza nerespectarii regulilor de circulație. SafeFleet Portal îți permite să creezi un profil fiecărui șofer pe baza funcționalităților care urmăresc comportamentul la volan: accelerări sau frânări bruște, tamponări, depășirea limitelor de viteză și staționări nejustificate cu motorul pornit.

Identificarea șoferilor

SafeTacho te ajută la identificarea șoferilor în funcție de folosirea cardului de tahograf și să urmărești orele de condus ale acestora. Cu ajutorul acestei funcționalități te asiguri că șoferii respectă regulile interne și legislația. Tot pentru identificarea șoferilor, SafeFleet recomandă cheile de tip iButton, utile mai ales în cazul vehiculelor folosite de mai mulți șoferii.

Monitorizarea vehiculelor

Monitorizare GPS Camioane

SafeFleet permite urmărirea poziției unui vehicul cu ajutorul Google Maps sau cu ajutorul unui sistem de urmarire prin gps numit SafeFleet Global, care transmite date prin satelit și nu depinde de semnalul GSM. Datele din aplicație te ajută să vezi traiectoria vehiculului pe hartă, localizarea în timp real, viteza și direcția de deplasare, dacă vehiculul e în staționare sau în mișcare. Poziția curentă poate fi actualizată rapid prin activarea opțiunii Urmărire Vehicul.

Alerte Geofence

Cu ajutorul funcționalității Geofence, primești o notificare către un număr de tefelon setat anterior pentru orice ieșire din cadrul zonei prestabilite în GPS. În acest fel elimini combustibilul, efortul și orele de lucru utilizate pe trasee în afara celor alocate.

Transportatorii internaționali care trec prin Germania au nevoie să știe cat timp s-a petrecut pe teritoriul Germaniei pentru a respecta legea MiLOG. Poți aduce dovada activității șoferilor prin raportul de activitate în ROI generat de automat de SafeFleet.

Plata taxei de drum

SafeFleet permite plata taxei de drum în Ungaria pentru transportatorii internaționali. De exemplu, OBU One este o soluție automată de plată a taxei de drum HU-GO din Ungaria. Pe baza informațiilor transmise de OBU One, se va debita direct din contul de client suma aferentă taxei de drum, iar șoferii circulă fără grija tichetelor.

Monitorizarea semiremorcilor

SafeFleet oferă soluții de monitorizare special gândite pentru urmărirea semiremorcilor din flotă, care transportă marfă valoroasă. Siguranța transportului este asigurată prin alerte vizuale și auditive speciale.

Fiecare deschidere a ușii remorcii și fiecare detașare de cap-tractor se autorizează și se cunoaște persoana care a făcut autorizarea. Dacă semiremorca nu este conectată, poate fi urmărită prin sistemul GPS individual care funcționează cu baterie de backup.

Orice manevră fără autorizație e semnalată prin alarme, inclusiv atunci când cineva încearcă să deschidă cutia dispozitivului GPS, dispeceratul fiind anunțat imediat în caz de sabotaj.

Senzorul de temperatură din interiorul remorcii te asigură că marfa este transportata în condiții normale, iar SafeFleet generază automat rapoarte prin care poți dovedi conformitatea transportului.

CLIENȚI

O parte din clienții SafeFleet

Companii din domeniul Transporturilor & Logisticii care folosesc soluțiile SafeFleet.

Cere o ofertă!

Pentru a primi o ofertă personalizată, completează formularul de mai jos.