consum auto – combustibil SafeFleet

Consumul de combustibil

Previne furtul de combustibil, controlează consumul de combustibil

80%

dintre respondenţii nostri au spus ca cele mai MARI COSTURI vin din consumul de COMBUSTIBIL.

Furtul de carburant reprezintă o mare problemă, costând guvernele ca cel din Polonia şi Marea Britanie între 100 de milioane de euro şi 1.3 miliarde de euro în venituri fiscale în fiecare an.

Din fericire, managerii de flote au soluţii pe care le pot aplica pentru a preveni furtul şi a controla consumul de combustibil:

1

Calcul consum combustibil bazat pe alimentări

Cea mai precisă metodă de a calcula consumul de combustibil, benzină sau motorină:

Cum funcționează?

Calculul de combustibil e bazat pe distanța totală dintre alimentări

Util de stiut

Nu ia în considerare nivelul de combustibil existent în rezervor la momentul alimentării si poate genera erori dacă alimentările nu sunt făcute de la plin la plin

Precizie

5/5

Cost

3/5

Verifică cheltuielile și consumul de combustibil

Implementează carduri de combustibil în flota ta, pentru a controla consumul de carburant al vehiculelor auto.

Alimentările pot fi importate automat în aplicaţia de monitorizare GPS pentru marii furnizori de carburant (OMV. Lukoil, Petrom. Rompetrol).

Dacă se utilizează carduri de la alt furnizor, acestea vor putea fi oricum importate manual.

în acest mod vei avea un control mai bun asupra cheltuielilor pentru consumul de benzină sau motorină și poti face o legătură între activitatea vehiculului si alimentări.

cheltuieli consum benzina – aplicatie calcul combustibil SafeFleet
Calculator consum auto – calcul consum benzia/motorina

Urmăreşte alimentările cu combustibil

Urmăreşte poziţia vehiculului la momentul alimentării cu motorină sau benzină, pentru a monitoriza consumul.

Poziţia la momentul alimentării este la o staţie de benzină sau nu? Dacă nu, atunci cardul de combustibil e posibil să fi fost folosit pentru alimentarea unui alt vehicul.

Compară consumul real din alimentări cu consumul normat

Consumul de combustibil normat este consumul mediu şi consumul mediu staţionar scris în cartea tehnică a maşinii.

Consumul normat este consumul mediu estimat din fabricaţie pe care ar trebui să îl aibă vehiculul. Consumul real de carburant se compară cu consumul normat al vehiculului. Diferenţele sunt afişate ca şi deviaţii:

Unele deviaţii sunt cu plus: Consumul de combustibil real a fost mai eficient decât cel normat;

Alte deviaţii pot fi cu minus: Consumul  de combustibil real a fost mai mare fată de norma stabilită din fabrică.

Poţi analiza dacă există deviaţii mari care coincid cu posibile furturi. Precizia datelor este extrem de bună pentru o analiză comparativă, fiind vorba de alimentările cu carburant reale asociate vehiculului.

Calculator consum auto – calcul consum benzia/motorina
2

Managementul consumului de combustibil prin o sondă digitală

Grafice complexe prin care poti vedea variaţia de nivel în rezervor

Cum funcționează?

Măsoară nivelul de combustibil şi e instalată în interiorul rezervorului

Util de stiut

Majoritatea sondelor digitale au un sistem de alertare, transmitând o notificare când au loc variaţii bruşte de nivel în rezervor

Precizie

5/5

Cost

4/5

Pentru cei care optează pentru măsurarea consumului de carburant prin introducerea unei sonde de nivel, există rapoarte care oferă informaţii grafice şi tabelare privind variaţiile din rezervor.

Diferenţele mari de nivel de carburant în rezervor pot apărea de la trepidaţiile maşinii pe şosea, de la poziţionarea acesteia în pantă, sau de posibile extrageri de combustibil din rezervor.

Acestea pot fi asociate cu scăderi sau creşteri bruşte. Scăderile bruşte mai pot fi din cauza unei posibile extrageri de combustibil.

Creşterile bruşte de nivel de combustibil sunt asociate de regulă cu o alimentare a autovehiculului cu carburant. Se pot observa cazuri în care nivelul de combustibil din rezervor scade sau creşte brusc, putându-se urmări, astfel, posibile alimentări sau posibile furturi

3

Măsoară consumul de combustibil prin FMS​

Cea mai precisă metodă de a calcula consumul de combustibil

Cum funcționează?

Implică conectarea echipamentului nostru la CAN-BUS-ul vehiculului, pentru a trimite informaţia direct către computerul de bord al vehiculului.

Util de stiut

Instalarea se face prin conectarea a 2 fire în bord. Nu necesită găurirea rezervorului sau instalarea altor senzori suplimentari.

Precizie

5/5

Cost

4/5

Una dintre cele mai populare soluţii de obţinere a consumului de combustibil relativ precis este prin citirea computerului de bord a autovehiculului. Aceasta variantă de a calcula consumul de motorină sau benzină implică conectarea la magistrala de date a maşinii, numită tehnic CAN-BUS.

Chiar dacă la majoritatea camioanelor de producţie recentă unitatea noastră telematică se poate conecta la o interfaţă standard a vehiculului (numita FMS), pentru majoritatea vehiculelor sub 3.5 t este necesară achiziţia unui modul suplimentar (VDI) care face posibilă citirea valorilor de consum carburant.

Soluţia de citire a consumului de carburant din computerul de bord a maşinii este foarte populară datorită următoarelor motive:

Din computerul de bord se pot obţine informaţii suplimentare privind consumul de carburant (de exemplu, nivelul de carburant din rezervor, kilometrajul din bord, turaţia motorului, date de la tahograf, etc.);

Nu este expusă încercărilor de sabotaj din partea şoferilor.

4

Consumul bazat pe valoarea medie de consum de combustibil al vehiculului

Metoda cea mai de bază de estimare a consumului de motorină sau benzină

Cum funcționează?

Fiecare vehicul are un consum mediu estimat în cartea tehnică a masinii. Consumul de carburant mediu estimat este inmultit cu numărul total de kilometri făcuti de vehicul.

Util de stiut

E o estimare, nu o metodă precisă de calculare.

Precizie

3/5

Cost

GRATIS

Acest tip de calculare a consumului de motorină sau benzină are avantajul că oferă date orientative cu privire la performanţa flotei din punct de vedere al consumului fără a necesita o investitie financiară. Consumul mediu si consumul mediu staţionar sunt informaţii la îndemâna managerilor de flote, fiind aflate în cartea tehnică a maşinii.

Odată introduse, aplicaţia SafeFleet Portal calculează consumul de combustibil în funcţie de distanţele parcurse ale vehiculului.

Această metodă de calcul a consumului de carburant este ideală pentru managerii cu un buget restrâns alocat flotei, care vor totuşi să aibă o imagine generală asupra consumului total al flotei lor.

CLIENȚI

Clienți SafeFleet

Clienții SafeFleet care folosesc soluții de combustibil

Economisirea combustibilului este principalul beneficiu al implementării unei soluţii de monitorizare GPS, spun 61.27% dintre respondenţii studiului SafeFleet.

Începe să faci economii de minim 15% la costurile de carburant

Cere o ofertă!

Pentru a primi o ofertă personalizată completează formularul de mai jos.