Leasing & rent-a-car

Clienții tăi respectă perimetrele setate?
Cum ții sub control uzura accelerată a vehiculelor?
Metodele tale de reducerea a costurilor dau rezultate?

Ca manager de flotă al unei firme de închirieri auto ai de urmărit o mulțime de factori care influențează calitatea serviciilor oferite. Piața de leasing este puternic concurențială, iar tu ai nevoie de gestionarea eficientă a parcului auto și de creșterea gradului de ocupare a vehiculelor.
O monitorizare mai bună a vehiculelor ar duce la scăderea riscurilor asociate flotei. Valoarea reziduală a vehiculelor este puternic influențată de modul de exploatare, iar costurile de întreținere depind de comportamentul la volan al clienților.

Cum te poate ajuta SafeFleet să gestionezi flota?

 

Monitorizarea vehiculelor folosite de diferiți șoferi

 

Carpool este o funcționalitate din SafeFleet Portal pentru flotele care includ vehicule folosite de diferiți șoferi. Prin intermediul acesteia se pot face rezervări de mașini direct din în aplicație. În acest fel, șoferii pot să verifice intervalul orar în care e folosită o anumită mașină și care mașini sunt libere și pot fi folosite.

Carpool monitorizare flote auto cu vehicule folosite de diferiti soferi
monitorizare flota pozitie curenta pe harta

Poziția curentă a vehicului și transmiterea către un extern

Cu ajutorul pozițiilor curente, orice mașină poate fi localizată în timp real pe hartă. Funcționalitatea permite și vizualizarea activităților recente ale vehiculului sau poziția vehiculului la un moment dat.
Transmiterea poziției către un extern poate fi făcută prin intermediul link-urilor temporare generate direct din aplicația SafeFleet Portal. Generarea de link-uri temporare este cea mai simplă și rapidă metodă de a crea o pagină în care se poate vedea traiectoria vehiculului.

 

Alerte Geofence

 

Funcționalitatea Geofence este utilă firmelor de închiriere de mașini pentru setarea unui perimetru de utilizare, cum ar fi granițele României. Odată stabilit acest perimetru, vei fi notificat prin alerte SMS de fiecare dată când un vehicul al flotei iese din perimetrul interzis.

monitorizare flote auto alerte geofence
monitorizare flota auto imobilizare vehicul de la distanta

 

Siguranța vehiculului

 

SafeFleet permite imobilizarea vehiculului de la distanță în caz de furt. Prin SafeFleet Portal pot fi controlate activările și dezactivările opțiunii de imobilizare, astfel încât să ai control total asupra vehiculelor flotei. De asemenea, vehiculului îi se poate atașa un senzor de deschidere capotă, pentru un plus de siguranță împotriva furtului de piese.

Expirarea documentelor și revizii tehnice

 

Când ai vehicule în leasing, e important să te asiguri că au parte de serviciile de mentenanță pentru a evita uzura, dar și riscul de primi amenzi. Cu ajutorul SafeFleet, e mult mai ușor de urmărit data de expirare pentru diferite documente. Vei primi direct din aplicație notificări pentru fiecare vehicul în parte cu privire la plata RCA, CASCO sau ești avertizat cu privire la efectuarea unei noi revizii.

notificare expirare documente si revizii tehnice
monitorizare comportament soferi auto

Urmărirea comportamentului șoferilor

 

Prin intermediul SafeFleet Portal poți urmări dacă șoferul are un stil de condus agresiv, care favorizează uzura accelerată a mașinii. Poți astfel să acorzi penalizări acelor clienți care au comportament agresiv pe baza rapoartelor detaliate generate automat în aplicație. De asemenea, poți acorda penalizări șoferilor care realizează călătorii în zone neautorizate pe baza traiectoriilor înregistrate în aplicație.

 

 

Controlul distanței parcurse de vehicul

 

Cu ajutorul SafeFleet poți controla numărul de kilometri rulați pentru acei utilizatori care au setate limite în privința distanțelor parcurse.

control distana parcursa de vehicul
monitorizare flota auto reducere costuri combustibil

 

 

Reducerea costurilor cu combustibilul

 

SafeFleet îți permite să urmărești importul alimentarilor de la plin la plin.

Companii din industria leasing & rent-a-car care folosesc soluțiile SafeFleet

Arival logo      CIRentAuto logo      Meridian logo     TBI logo

Raiffeisen logo      Touring Rent Auto logo      Trend Prest logo

„Portalul are o structură foarte bună, se accesează ușor, funcționează bine și conține tot ceea ce ne interesează pe noi ca și companie de leasing. Am recomandat serviciile SafeFleet și altor companii care au devenit clienți. În plus, la sfârșitul contractelor de leasing, recomandăm întotdeauna utilizatorilor noștri să preia abonamentul GPS, beneficiind de avantajul că au echipamentul gata montat pe vehicul, deci nu mai au costuri de achiziție sau montaj de echipament, ci doar o simplă preluare de abonament.“

Cristian Tale

Manager Logistică, TBI Leasing

Cere o ofertă!

Ofertă 35% Tacho Download